Asfaltirane tri dionice puta

„Ovo je najzanačajniji projekat za cijelu mjesnu zajednicu Oskova, a posebno za mještane naselja Brioni i puno nam znači za dalji razvoj mjesne zajednice Oskova“, kazao je mještanin Šemsudin Duraković dok su mašine sterale stotine metara asfalta makadamskim putevima.

Iz općinskog bužeta u protekle dvije godine izdvojeno je oko 2,5 miliona konvertibilnih maraka za uređenje putne infrastrukture na području općine Banovići i urađeno oko trideset dionica puteva. Za ovaj projekat u mjesnoj zajednici Oskova  uloženo je 70 hiljada konvertibilnih maraka u okviru čega su rekonstruisane i asfaltirane tri dionice puta ukupne dužine 400 metara.

Načelnik MIdhat Husić

„Investicija završenog projekta u mjesnoj zajednici Oskova  je blizu 70 hiljada konvertibilnih maraka i to je samo jedan dio infrastrukturnih ulaganja koji se radi na prostoru općine Banovići. Kontinuirano dajemo podršku svim razvojnim projektima koji poboljšaju uslove života naših sugrađana“, kazao je općinski načelnik Midhat Husić.

Mjesna zajednica Oskova ima oko 600 stanovnika i prostire se u neposrednoj blizini regionalnog puta Banovići – Živinice kojima će realizacija ovog projekta  dodatno olakšati i skratiti putnu komunikaciju.

Inače Općina Banovići svakodnevno uključuje strukture mjesnih zajednica u donošenja odluka o ocjenjivanju pririoriteta izgradnje i vodi brigu o ravnomjernom ulaganju u mjesne zajednice. Prema mišljenju rukovodstva mjesne zajednice Oskova, njihov prioritet je danas završen.
Uključivanje mjesnih zajednica u procese odlučivanje doprinosi efikasnijoj izgradnji infratsrukture i jačanju mjesnih zajednica koje će doprinijeti efikasnijem radu u službi građana.

Na prostoru Banovića u toku je još nekoliko infrastrukturnih projekata kao što su pripreme puteva za asfaktiranje u mjesnoj zajednici Tulovići, naselje Draganja, u mjesnoj zajednici Pribitkovići u mjestu Prokop i u mjesnoj zajednici Brezovača u naselju Ćatići, regulacija Radinskog potoka, izgradnja javne rasvjete u mjesnim zajednicama Seona, Grivice i Stražbenica, izgradnja savremene saobraćajnice kod semafora, sanacija vodovoda u mjesnoj zajednici Omazići, izgradnja rezervoara u mjesnoj zajednici Treštenica, naselje Golići, te vanjsko uređenje u centru mjesne zajednice Banovići Selo.