U okviru Banovićkog kulturnog ljeta održan bajramski koncert i predstava za djecu

VI STE OVDJE://U okviru Banovićkog kulturnog ljeta održan bajramski koncert i predstava za djecu

U okviru Banovićkog kulturnog ljeta održan bajramski koncert i predstava za djecu

Četvrti dan Kurban-bajrama nastavljeno je obilježavanje Dana Općine Banovići bajramskim koncertom koji su izveli članovi grupe Rejjan iz Sarajeva. Bajramski koncert je održan na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima u prisustvu velikog broja posjetilaca.

Hor Rejjan je jedinstven po svom načinu interpretacije ilahije jer svaki koncert počinju i završavaju učenjem odlomaka iz Kur’ana i svoj rad doživljavaju kao ibadet. Na kraju koncerta u Banovićima izveli su tri sevdalinke na svoj prepoznatljivi način po kojima će dodatno ostati upamćeni u sjećanjima Banovićana.

Program obilježavanja Dana Općine nastavljen je pozorišnom predstavom za djecu pod nazivom „Vesela školska patrola“  Gradskog pozorišta Živinice koja je održana sinoć u prostorijama BKC-a Banovići. U prisustvu velikog broja mališana predstavom  se na edukativan i zabavan način mališanima nastojala predstaviti saobraćajna kultura kako bi se povećalo znanje o istoj i time utjecalo na smanjenje saobraćajnih nezgoda.

Banovićko kulturno ljeto nastavit će se najluđom zabavom uz Haos animatore iz Beograda koja će se održati večeras, 27.8.2018. na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima. Haos animatori su prepoznatljivi po organizaciji proslava dječijih rođendana i žurki. Jednu takvu su organizovali za najmlađe i prošle godine na proslavi rođendana naše Općine.

Nakon Haos animatora, u srijedu, 29.8.2018. na repertoaru je cjelovečernji koncert KUD „Puračić“ na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima sa početkom u 20 sati, a već 31.8.2018. sevdah susreti KUD „Litva“ Banovići sa početkom u 20 sati.

2018-08-27T13:47:08+00:0027/08/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045