Četvrti dan Kurban-bajrama nastavljeno je obilježavanje Dana Općine Banovići bajramskim koncertom koji su izveli članovi grupe Rejjan iz Sarajeva. Bajramski koncert je održan na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima u prisustvu velikog broja posjetilaca.

Hor Rejjan je jedinstven po svom načinu interpretacije ilahije jer svaki koncert počinju i završavaju učenjem odlomaka iz Kur’ana i svoj rad doživljavaju kao ibadet. Na kraju koncerta u Banovićima izveli su tri sevdalinke na svoj prepoznatljivi način po kojima će dodatno ostati upamćeni u sjećanjima Banovićana.

Program obilježavanja Dana Općine nastavljen je pozorišnom predstavom za djecu pod nazivom „Vesela školska patrola“  Gradskog pozorišta Živinice koja je održana sinoć u prostorijama BKC-a Banovići. U prisustvu velikog broja mališana predstavom  se na edukativan i zabavan način mališanima nastojala predstaviti saobraćajna kultura kako bi se povećalo znanje o istoj i time utjecalo na smanjenje saobraćajnih nezgoda.

Banovićko kulturno ljeto nastavit će se najluđom zabavom uz Haos animatore iz Beograda koja će se održati večeras, 27.8.2018. na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima. Haos animatori su prepoznatljivi po organizaciji proslava dječijih rođendana i žurki. Jednu takvu su organizovali za najmlađe i prošle godine na proslavi rođendana naše Općine.

Nakon Haos animatora, u srijedu, 29.8.2018. na repertoaru je cjelovečernji koncert KUD „Puračić“ na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima sa početkom u 20 sati, a već 31.8.2018. sevdah susreti KUD „Litva“ Banovići sa početkom u 20 sati.