Po naredbi Općinskog štaba civilne zaštite, JP“ Komunalac“ Banovići i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Banovići provode higijensko-sanitarne mjere na javnim saobraćajnim površinama u mjesnim zajednicama na području cijele opštine. Ove mjere su danas provedene u mjesnim zajednicama Aljkovići, Seona, Pribitkovići i Banovići Selo, a narednih dana se nastavljaju i u ostalim mjesnim zajednicama. Higijensko-sanitarnim mjerama obuhvaćeni su centralni dijelovi mjesnih zajednica, na kojima dolazi do okupljanja najvećeg broja ljudi.

Prehrambeno-higijenski paket vrijednosti 100 KM

Također, po naredbi Općinskog štaba civilne zaštite odred izviđača „Plamen“ Banovići u saradnji sa Centrom za socijalni rad vrši podjelu prehrambeno-higijenskih paketa, koji su obezbijeđeni u saradnji sa World Vision-om Bosna i Hercegovina.

Obezbijeđena su 64 prehrambeno-higijenska paketa u vrijednosti od po 100 KM. Danas je na kućnu adresu podijeljeno 29 paketa, za porodice djece čiji je izbor izvršen od strane World Vision-a. Podjela preostalih paketa bit će nastavljena sutra. Podjela paketa na kućnu adresu se vrši prvenstvno da bi se izbjeglo okupljenje na jednom mjestu i ispoštovale aktuelne naredbe Općinskog štaba civilne zaštite i viših nivoa vlasti koje se odnose na socijalne distance.