Načelnik Midhat Husić, sa svojim saradnicima, obišao je radove na izgradnji četvrte faze projekta Trg žrtava Srebrenice u Banovićima, koji se izvode u punom kapacitetu. U toku su pripremni radovi i tamponiranje terena za asfaltiranje parking prostora koji se nalazi na izlazu prema kružnom toku kao i ugradnja novih ploča.

“Radovi idu dobrim tempom i očekujemo od izvođača da budu okonačani u skladu sa ugovorom”,- istakao je načelnik Husić. Projekat izgradnje četvrte  faze Trga vrijednosti 350 hiljada konvretibilnih maraka realizuju firme  „GPP BANOVIĆI“  iz Banovića i „ SE Sarajka“ iz Živinica, u saradnji sa Općinom Banovići, koja je za ovaj projekat obezbijedila uslove za kompletno građenje. Završna faza izgradnje Trga podrazumijeva uređenje do prvog kružnog toka, a što će obuhvatiti ugradnju novih ploča, zamjenu postojeće instalacije, odvodnju površinskih i otpadnih voda, te izgradnju nove efikasne javne rasvjete.

Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta Općina je obezbijedila uz pomoć  Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Tuzlanskog kantona, a rok za izvođenje radova je 90 dana do početka radova.