10. redovna sjednica Općinskg vijeća Banovići

Vijećnici Općinskog vijeća Banovići usvojili su Izvještaj o izvršenju budžeta Općine Banovići za prvih devet mjeseci ove godine. Budžet koji u 2017. godini iznosi više od 11 miliona konvertibilnih maraka u prvih devet mjeseci realizuje se sa nešto manje od 62 posto. Značajno je istaći da se bilježi višak prihoda u odnosu na rashode od skoro milion maraka. Prihodi su ostvareni u iznosu od oko 7 miliona 16 hiljada, a rashodi u visini od oko 6 miliona 27 hiljada maraka.

Međutim, ovo ne treba da vara jer su u toku određene infrastrukturne radnje,
određeni poslovi na prostoru cijele općine Banovići gdje će iz tih srestava, od tog miliona, biti plaćeni i urađeni radovi . Mi očekujemo da će na kraju ove budžetske godine budžet Općine Banovići u potpunosti biti realizovan što govori da smo i na početku ove godine realno kreirali ovaj budžet, rekao je predsjedavajući Općinskog vijeća Nermin Delagić.

Na sjednici je razmatran  i usvojen Nacrt odluke o utvrđivanju  i obilježavanju značajnih datuma  i događaja na području općine Banovići. S tim u vezi dostavljeno je više od 20 prijedloga za obilježavanje događaja bitnih za povijest općine Banovići, a svim zainteresovanim  je ostavljen rok od 15 dana za dostavljanje novih prijedloga.

Novinar: Senad Mahmutbegović