Večeras uživajte u bajramskom koncertu

VI STE OVDJE://Večeras uživajte u bajramskom koncertu

Večeras uživajte u bajramskom koncertu

Banovićko kulturno ljeto nastavlja se bajramskim koncertom koji će održati hor ilahija Rejjan na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima. Koncert će se održati večeras, petak 24.8.2018. sa početkom u 20 sati. Ovim koncertom ujedno se nastavlja i program obilježavanja 10. septembra, Dana Općine Banovići.

-Četvrti dan Kurban-bajrama nastavljamo obilježavanje Dana Općine Banovići i održavanje manifestacija u okviru projekta  Banovićko kulturno ljeto. Program nastavljamo bajramskim koncertom uz zvukove ilahija koje će izvesti hor ilahija Rejjan. Nadam se da će nas i vrijeme poslužiti večeras kao i do sada i da će svi posjetioci uživati u koncertu, kazao je Adem Mostarlić, pomoćnik Općinskog načelnika.

Hor Rejjan je jedinstven po svom načinu interpretacije ilahije jer svaki koncert počinju i završavaju učenjem odlomaka iz Kur’ana i svoj rad doživljavaju kao ibadet. U izvođenju ilahija pribjegavaju tekstualnim porukama ilahija i kasida kojima se želi pronaći put do srca vjernika na tradicionalan način u izvođenju melodija prožetih melosom Bosne i Hercegovine.

Samo dva dana nakon bajramskog koncerta Banovićko kulturno ljeto nastavit će se pozorišnom predstavom za djecu pod nazivom Vesela školska patrola. Predstava će se održati nedjelju, 26.8.2018. u BKC-u sa početkom u 19 sati.

Do 10. septembra bit će održane još 22 manifestacije od kojih će svako moći izabrati nešto za sebe. Svi posjetioci imaju na raspolaganju veliki izbor sardžaja od onog za najmlađe do kulturno-umjetničkih sardžaja, sportskih, zabavnih i edukativnih pa do sadržaja kojim će se podsjetiti na druge značajne datume.

2018-08-24T09:36:45+00:0024/08/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045