Načelnik Midhat Husić danas je boravio u službenoj posjeti MZ Grad I. Ovom prilikom sa predstavnicima Vijeća MZ razgovarao je o trenutnom stanju, problemima i pitanjima koja se odnose na građane ove ali i graničnih MZ.

– Za nastavak izgradnje Trga u toku je tenderska procedura i vrlo brzo će početi izgradnja treće faze ovog projekta kojim će se Trg spojiti sa prvoizgrađenim kružnim tokom. Uporedo s ovim, prioritet u budućem radu je uređenje kompletne ulice i javne rasvjete u ulici Habetova, rješenje parking prostora, izgradnja stepeništa kod Sportske dvorane, te uređenje park-šume Vidikovac, konstatovano je na današnjem sastanku.

Saradnja članova Vijeća mjesne zajednice, detaljna analiza i planiranje budućih aktivnosti treba biti naredni korak, kako bi se lista prioriteta utvrdila i dostavila Načelniku u što kraćem roku. Na osnovu liste prioriteta svake mjesne zajednice utvrdit će se lista kapitalnih projekata koji će biti implementirani slijedeće godine, što je krajnji cilj razgovora i obilazaka mjesnih zajednica.

Razgovarano je i o problemima toplifikacije, vodosnabdijevanja, redovanom sakupljanju i odvozu smeća, izgradnji i održavanju javne rasvjete, rješenju pitanja pasa lutalica, utopljavanju zgrada kroz projekte energetske efikasnosti, uređenju ulica, stepeništa, parkova, igrališta i drugim temama iz nadležnosti  lokalne zajednice.