Potpisivanjem ugovora o sufinansiranju, između općine Banovići i Organizacije „World Vision BiH“, u Banovićima je ozvaničen početak implementacije tri projekta s ciljem unapređenja obrazovanja djece i mladih. Radi se o projektima renoviranja prostorija za mlade u zgradi Samačka,zamjene stolarije u područnoj školi Repnik i renoviranju mokrih čvorova u područnoj školi Oskova. Vrijednost navedenih projekata je oko 60 hiljada konvertibilnih maraka.

Završetak ovih radova planiran je do kraja septembra 2017.godine. Pošto je riječ o zajedničkom projektu Općina će za ovu namjenu osigurati oko 28.000,00 hiljada KM, a World Vison BiH oko 32.000.00 hiljade KM.

„Nadamo se da ćemo kroz ove projekte poboljšati obrazovanje za djecu , unaprijediti sigurnost i njihovo uključenje u neke zabavne i smislene aktivnosti, koje mogu pomoći da napreduju kao mladi ljudi, odnosno kao osobe koje će sutra možda i voditi ovu Općinu-istakao je Mirza Đelmo, projekt menadžer „World Vision“ BiH.

Općina Banovići i World Vison BiH iza sebe imaju dugogodišnju uspješnu saradnju, a kako su najavili ta saradnja nastavit će se i u narednom periodu,realizacijom novih projekata.