Završen 42. međunarodni izviđački višeboj (FOTO i VIDEO)

VI STE OVDJE://Završen 42. međunarodni izviđački višeboj (FOTO i VIDEO)

Završen 42. međunarodni izviđački višeboj (FOTO i VIDEO)

U povodu obilježavanja Dana Općine Banovići ove godine održan je niz manifestacije objedinjenih u jednu pod nazivom „Banovićko kulturno ljeto 2018.“. Jedna od tih manifestacija je 42. međunarodni izviđački višeboj „Konjuh planinom 2018.“ održan u organizaciji udruženja građana izviđačkog odreda „Plamen“ Banovići u periodu od 31.08.-02.09.2018.

Programski sadržaj manifestacije prvi put je obuhvatio takmičenje za sve četiri izviđačke kategorije članstva a to su kategorije od 7-11 godina, od 11-15 godina, od 15-19 godina i od 19 godina i više kao ekipa starih izviđača. Na višeboju je učešće uzeo 21 izviđački odred iz regije sa ukupno 40 ekipa koje je sačinjavalo preko 350 izviđača.

– Cilj ovakvog takmičenja je prevashodno pokazivanje vještina koje se rade u izviđačkom programu tokom godine i naravno opšto poznavanje gradova i kultura drugih, kazao je Robert Lapčević, strješina odreda „Plamen“ Banovići.

Takmičenje se odvijalo na stazi dugoj 7,5 kilometara na kojoj su zadaci bili prilično kreativni i zabavni i zastupljeni iz različitih izviđačkih disciplina. Bilo je zadataka iz prve pomoći, konnstrukcije staza, pronalaska nekih mjesta, davanja signalizacije i drugih sličnim zadataka ali uglavnom sve je proteklo kroz zabavu i druženje.

– Ja sam došao u izviđače jer mi se svidjelo, gledao sam i čitao sam puno o tome i htio sam da se priključim i da se družim na prvom mjestu, kazao je Atila Kiš, takmičar iz Kikinde.

Upoznavanje sa gradom i kulturom Banovića posebno je zanimalo takmičare.

– Ovdje sam došla zato što me baš zanimalo kakav je ovaj grad i zanimalo me je druženje i akcija, kazala je Dajana Krizmanović, takmičarka iz Subotice.

U okviru ovog izviđačkog programa najbolji su pored sjećanja na lijepo druženje i grad odnijeli i nagrade. U kategoriji brđana i brđanki najbolj znanje pokazala je ekipa iz Kikinde, prvo mjesto u kategoriji straijih izviđača i planinki osvojila je ekipa iz Brčko Distrikta, u kategoriji mlađih izviđača i planinki najbolja bila ekipa iz Tešnja dok su u kategoriji poletaraca i pčelica najbolji bili Tigrovi iz Subotice.

2018-09-06T09:31:37+00:0004/09/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045