Implementacijom zacrtanih projekata Općina Banovići uspješno provodi zacrtane ciljeve kroz izgradnju vodovodne, kanalizacione i putne infrastrukture . Danas je zvanično završena implementacija još četiri infrastrukturna projekata u četiri mjesne zajednice, kojima će kvalitet života njihovih stanovnika biti značajno poboljšan. Radi se o projektima izgradnje rezervoara u mjesnoj zajednici Treštenica, sanaciji vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Omazići, proširenju mosta u mjesnoj zajednici Seona i regulaciji potoka Prancija u mjesnoj zajednici Banovići Selo.

-Svakodnevno nastojimo iskoristiti lijepo vrijeme i zaokružiti građevinske radove gdje god je to moguće. Okončanjem ovih radova privodimo kraju implementaciju zacrtanih i započetih infrastrukturnih projekata predviđenih u ovoj godini, te nastavljamo planirati i pripremati nove projekte za slijedeću građevinsku sezonu. Veliku zahvalnost moram izraziti posebno višim nivoima vlasti bez čije podrške ne bi bilo moguće završiti sve započeto, kazao je načelnik Midhat Husić.

Izgradnja vodovodne infrastrukture završena je u mjesnim zajednicama Treštenica i  Omazići. Postavljanjem zaštitne ograde u Treštenici, u naselju Golići završen je projekat izgradnje rezervoara kapaciteta 100 kubika.  U mjesnoj zajednici Omazići završena je sanacija vodovoda za naselja Čolići i Gutići. Ovim projektima mještanima je osigurana dovoljna količine ispravne vode za piće. Ukupna vrijednost oba projekta je preko 140 hiljada konvertibilnih maraka, a sredstva je obezbjedila Općina Banovići u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK.

Regulacija potoka Prancijau Banovići SeluPutna infrastruktura je poboljšana u mjesnoj zajednici Seona gdje je Općina zbog problema sužene lokalne saobraćajnice na raskrsnici puta za naselje Delići izvršila proširenje mosta. Radovi su privedeni kraju i time je osiguran nesmetan saobraćaj na ovoj dionici na kojoj je često dolazilo do gužve u saobraćaju. Takođe je završen projekat regulacije potoka Prancija u Banovići Selu koji služi za odvodnju oborinskih i fekalnih voda u dijelu naselja. U okviru ovog projekta izvršeni su pripremni radovi, ubačen drenažni kamen, te izvršeno betoniranje na šljunčanoj podlozi i armiranje jednog dijela potoka Prancija. Ukupna dužina uređenog potoka iznosi 135 metara a ukupna vrijednost radova preko 25 hiljada konvertibilnih maraka.

Pored ovih projekata na području općine Banovići u toku je implementacija još nekoliko infrastrukturnih projekata kao što su izgradnja kružnog toka i šetnice u centru grada, a započeta je i implementacija projekta izgradnja rezervoara za potrebe stanovništva u mjesnoj zajednici Brezovača.

-Danas smo zvanično uveli firmu ŠF Inžinjering kao najpovoljnijeg ponuđača za radove na izgradnji rezervoara u Brezovači kapaciteta 100 kubika. I ovaj projekat realizujemo uz pomoć  Kantonalnog ministartva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i nadam se da ćemo ga kao i sve do sada završiti planiranom dinamikom, kazao je Amir Mrkonjić, pomoćnik Općinskog načelnika. Ukupna vrijednost ovog posla iznosi preko 50 hiljada konvertibilnih maraka.