Završeno asfaltiranje puta u Mušićima (FOTO i VIDEO)

VI STE OVDJE://Završeno asfaltiranje puta u Mušićima (FOTO i VIDEO)

Završeno asfaltiranje puta u Mušićima (FOTO i VIDEO)

Uređnje putne infrastrukture u mjesnim zajednicama na području cijele opštine Banovići jedan je od prioriteta kada su u pitanju kapitalna ulaganja u ovoj godini. Nakon asfaltiranja četiri dionice puta u mjesnim zajednicama  Aljkovići,Tulovići i Banovići Selo završeno je asfaltiranje dijela dionice puta u naselju Mušići, mjesna zajednica Podgorje.

– Radi se o investiciji ukupne vrijednosti preko 85 hiljada konvertibilnih maraka. Danas asfaltirana dionica je duga 650 metara i ova sredstva su obezbjeđena iz Budžeta Općine Banovići za 2018. godinu, kazao je Amir Mrkonjić, pomoćnik Općinskog načelnika.

Inače, Mušići su sa regionalnim putem Banovići-Lukavac do sada bili povezani asfaltnim putem urađenim davnih 80-tih godina prošlog stoljeća. Pripremni radovi na ovom dijelu dionice počelu su prije sedam dana i u kratkom roku završeni su. Putpuno devastirana dionica puta od danas blista u novom ruhu.

 

Poboljšani uslovi života mještana

-Nova putna komunikacija doprinijet će boljem razvoju kako mjesne zajednice tako i života na ovom području opštine i ovom dijelu mjesne zajednice na čemu se posebno zahvaljujem općinskim strukturama i Općinskom načelniku, kazao je Mirnes Softić, mještanin Podgorja.

Iz oblasti putne infrastrukture u pripremi je još nekoliko projekata.

-Ostalo je još da se urade po dvije dionice u mjesnim zajednicama Stražbenica, Oskova i Seona i po jedna dionica u mjesnim zajednicama Grivice i Grad II, te uz pomoć viših nivoa vlasti dvije dionice u mjesnoj zajednici Seona i jedna u mjesnoj zajednici Aljkovići, kazao je Mrkonjić.

Pored putne infrastrukture na području opštine Banovići aktuelni su radovi na projektima poboljšanja vodosnadbijevanja i izgradnje javne rasvjete. Uz finansijsku pomoć Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona aktivno se izvode radovi na vodovodnim distributivnim mrežama u mjesnoj zajednici Brezovača i Banovići Selo. Radovi na izgradnji moderne led javne rasvjete trenutno su aktuelni na lokaciji kružnog toka u Banovićima.

2018-09-06T09:36:09+00:0028/08/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045