Značajna ulaganja u komunalnu higijenu gradskog područja

VI STE OVDJE://Značajna ulaganja u komunalnu higijenu gradskog područja

Značajna ulaganja u komunalnu higijenu gradskog područja

U saradnji sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine Općina Banovići je implementirala još jedan značajan projekat iz oblasti komunalne djelatnosti. Riječ je o nabavci 100 novih kontejnera zapremine 1,1 kubni metar koji su distribuirani na gradskom području u protekla dva mjeseca.

Kontejneri su nabavljeni u okviru projekta proširenja područja organizovanog sakupljanja i odvoza smeća na području opštine Banovići. –Značajne projekte smo realizovali u protekloj godini kada je u pitanju komunalna infrastruktura i ovo je jedan od tih projekata koje smo okončali u saradnji sa Fondom za zaštitu okoliša FBiH. Nadamo se da će se saradnja nastaviti i u narednim godina bar istim intenzitetom, kazao je načelnik Midhat Husić.

Projekat je implementiran uz pomoć JP „Komunalno“ d.o.o. Banovići kojem je Općina Banovići dala na raspolaganje nabavljene kontejnere. U protekli mjesec dana Komunalno je izvršilo raspored kontejnera, te su oni u fukciji građanima.

Ukupna vrijednost projekta je 60 hiljada konvertibilnih maraka a sredstva su zajedno obezbjedili Općina Banovići i Fond za zaštitu okoliša FBiH.

Novi kontejneri prilagođeni su kamionima za odvoz komunalnog otpada koji su nabavljeni prošle godine. Pored dva kamiona, u protekle dvije godine za potrebe Komunalnog nabavljeno je oko 1700 PVC kanti zapremine 120 litara, te rovokopač. Ukupna ulaganja samo u protekle dvije godine za nabavku mehanizacije i kanti iznose oko 340 hiljada konvertibilnih maraka, a sredstva su obezbjeđena u saradnji sa višim nivoima vlasti.

Ovim je Općina značajno poboljšala  uslove rada komunalnog preduzeća i stanje komunalne higijene na području cijele opštine.

Do sada je projektom proširenja organizovanog sakupljanaj i odvoza smeća obuhvaćeno oko 60 posto stanovništva, te se kontinuirano radi na obezbjeđenju uslova za proširenje ove usluge i na ostala područja kao što su Aljkovići, Seona Bučik, Grivice, Brezovača i Pribitkovići, kazao je Denis Mekić, direktor JP “Komunalno” d.o.o. Banovići.

2017-12-04T21:55:32+00:0027/12/2016|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045