Javni poziv za mlade

Služba za društvene djelatnosti i zajedničke poslove obavještava mlade sa područja općine Banovići da je Tim platforme Radničkog univerziteta podržane od strane Udruženja Front slobode objavio javni konkurs za prijedlog i implementaciju grupnog projekta, odnosno višemjesečne kolaborativne intervencije mladih aktivistkinja i aktivista  u lokalnoj zajednici na temu zelene transformacije i društvene pravde, odnosno zelene tranzicije i društvene brige. Poziv je otvoren za sve zainteresovane mlade osobe starosne dobi od 16 do 35 godina koji žive u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, a prijave moraju biti grupne u timovima od 3 do 5 osoba.

Odabrane grupe od tri do pet mladih aktivistkinja i aktivista bit će podržane kroz finansijsku, programsku, mentorsku i tehničku pomoć kako bi sprovelo niz aktivnosti u polju zelenog rasta i društvene brige u svojoj lokalnoj zajednici (intervencije, akcije, multimedijalni uradci raznih žanrova i formata, tribine, kampanje i sl.). Od odabranih učesnika se očekuje da prođu proces mentorisanja i obrazovne, istraživačke i multimedijalne podrške u cilju osnaživanja i formulisanja grupnih ideja u projektne aktivnosti koje će se potom implementirati u lokalnoj zajednici. Predviđena edukacija obavljat će se tokom jula, avgusta i septembra putem niza sastanaka koji će se održati online ili uživo , zavisi od epidmološke situacije uzrokovane COVID–19 epidemijom. Nakon ove faze i preciziranja plana aktivnosti za svaku kolaborativnu intervenciju, od oktobra do marta 2022. planirana je realizacija konkretnih aktivnosti uz mentorsku, finansijsku i programsku podršku.

Za prijavu na konkurs potrebno je formirati grupu od trii do pet mladih koji će prezentirati ideju na temu zelenog rasta i društvene brige koju planiraju implementirati u svojoj lokalnoj zajednici. Potrebno je da predstavite ideju i pokažete zašto je ona bitna za vašu lokalnu zajednicu.

Poziv je otvoren do  srijede 14.jula 2021. godine, a potrebno je ispuniti online upitnik (Googl form dokument) koji sadrži kratke opise ideje, podatke o timu, i slično.

Prijave treba dostaviti popunjavanjem tog upitnika putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSczBN7B1ptjPA25Vl0AHKH5f6bYUdnEZPWEl6xaYtv73Nn4iA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0  

Sva dodatna pitanja i informacije možete dobiti  putem emaila [email protected] ili putem društvenih mreža na Facebook stranici Fronta slobode www.facebook.com/Udruženje-Front-Slobode-101491705018272