Obavještenje o javnom pozivu za učešće u Savjetodavnoj grupi ReLOaD2 projekta u Bosni i Hercegovini

Služba za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Banovići obavještava organizacije civilnog društva i omladinske organizacije da je otvoren javni poziv za odabir lokalnih zajednica u članstvo u Savjetodavnoj grupi ReLOaD2 projekta u Bosni i Hercegovini.

ReLOaD2 se provodi na Zapadnom Balkanu i to: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. U BiH je planirano da u projektu učestvuje minimalno 12 jedinica lokalne samouprave, te da kroz javne pozive bude podržano minimalno 140 projekata OCD. U okviru projektne strukture, predviđeno je da se uspostavii Savjetodavna grupa s ciljem pružanja podrške Partnerskom odboru i projektnom timu i boljem uticaju projekta na civilno društvo i lokalnu upravu.

Ovaj Javni poziv je otvoren za predstavnike OCD (organizacija civilnog društva), predstavnike omladinskih organizacija i pojedince.

OCD i omladinske organizacije mogu predložiti kandidata za člana Savjetodavne ako su:

  • registrovani kao udruženje građana prije objavljivanja Javnog poziva;
  • aktivni u zajednici i prepoznati od građana/korisnika njihovih usluga u zajednici;
  • ako je kandidat za člana Savjetodavne grupe BiH državljanin, sa prebivalištem u BiH.

Javni poziv je otvoren od 07. do 21. aprila 2021. godine.

Eventualna pitanja u vezi sa postupkom predlaganja kandidata za člana savjetodavne grupe  mogu se dostaviti elektronskim putem, na adresu: [email protected]