Obavještenje za povratnike

Služba za društvene djelatnosti i zajedničke poslove obavještava povratnike sa područja općine Banovići da je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo Javni poziv za program pomoći održivog povratka „Podrška zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljoprivredi u periodu 2022-2023. godina“ za područje entiteta Federacije Bosne i Hercegovine.

Izbor korisnika za dodjelu poljoprivrednih mašina, mehanizacije, plastenika i građevinskog materijala u cilju podrške zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljoprivredi na prostoru entiteta Federacije Bosne i Hercegovine, za sljedeće namjene/programe:

  1. Dodjela poljoprivrednih mašina, mehanizacije i priključaka;
  2. Dodjela plastenika;
  3. Dodjela građevinskog materijala za obnovu i izgradnju gospodarskih objekata u poljoprivrednoj djelatnosti.

Povratnici mogu aplicirati samo za jedan od navedenih programa. Ukoliko budu aplicirali za više od jednog programa prijava neće biti uzeta u dalje razmatranje.

Pravo da učestvuju u Javnom pozivu radi dodjele donacije imaju:

– Manjinski povratnici na prostoru entiteta Federacije Bosne i Hercegovine;

– Raseljena lica u Federaciji Bosne i Hercegovine koja su se vratila u mjesta povratka u Federaciji       Bosne i Hercegovine.

Rok za dostavljanje prijava ostaje otvoren od dana objave Javnog poziva u dnevnim novinama i web stranici Ministarstva, do 10.12.2021. godine. Dodatne informacije mogu se dobiti na tel: 033/205-543

Cijeli tekst Javnog poziva nalazi se na web stranici Ministarstva: www.fmroi.gov.ba