Potpisan ugovor o realizaciji YEP inkubatora poslovnih ideja

Općinski načelnik Midhat Husić i izvršna direktorica Investicijske fondacije “Impakt” Mirela Omerović, danas su potpisali ugovor o saradnji i zajedničkom finansiranju programa podrške poduzetništvu kroz YEP inkubator poslovnih ideja na područja opštine Banovići.

Program se sastoji od uspostave lokalnog partnerstva i izrade lokalnog akcionog plana za zapošljavanje i poduzetništvo, realizaciju programa obuke postojećim i novim poslovnim subjektima te finansijske, stručne i mentorske podrške u osnivanju novih poslovnih subjekata.

Finasnijska i mentorska podrška za pet najboljih ideja

„Suština je  da želimo da stvorimo inkubator poslovnih ideja kroz koje ćemo nastojati da unaprijedimo poduzetničku sliku lokalne zajednice a sve uz savjetovnu podršku stručnjaka iz različitih oblasti“, kazao je načelnik Midhat Husić.

Kroz ovaj program bit će finansirano do pet najboljih poduzetničkih ideja sa po 5.000 KM. Izbor korisnika bit će izvršen nakon javnog poziva koji će biti objavljen u narednih sedam dana.

„Radi se o programu koji će podržati one koji žele da pokrenu ili unaprijede biznis na području opštine Banovići, kao i za one koji su u protekloj godini registrovali poslovni poduhvat“, navela je izvršna direktorica Mirela Omerović.

Detaljniji uslovi i kriteriji za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja bit će definisani javnim pozivom.

Program podrške poduzetništvu i zapošljavanju podržan je od strane njemačke konsultantske kompanije GOPA uz podršku Vlade Švicarske, a realizuje ga Investicijska fondacija Impakt iz Sarajeva u saradnji sa Općinom Banovići.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/06/Potpisivanje-ugovora-za-YEP-inkubator-poslovnih-ideja-4.jpg” image_id=”7993″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/06/Potpisivanje-ugovora-za-YEP-inkubator-poslovnih-ideja-3.jpg” image_id=”7992″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/06/Potpisivanje-ugovora-za-YEP-inkubator-poslovnih-ideja-2.jpg” image_id=”7991″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *