Prijava za Fulbright program studiranja u SAD-u

Služba za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Banovići obavještava studente sa područja općine Banovići da su univerzitetske i akademske institucije u SAD-u organizatori Fulbright programa. Svi međunarodni studenti iz 155 zemalja sveta se mogu prijaviti za kurs koji traje u periodu od 2022. do 2023. godine.

Fulbrightov program za strane studente omogućava diplomcima, mladim stručnjacima i umjetnicima iz inostranstva da studiraju i istražuju u Sjedinjenim Državama na američkim univerzitetima ili drugim akademskim institucijama.

Pod stipendijom se ubraja: školarina, avionske karte, dnevni troškovi, zdravstveno osiguranje, itd. Fulbright program obezbeđuje finansiranje za vreme trajanja studija.USLOVIMogu se prijaviti svi zainteresovani diplomci, mladi stručnjaci i umjetnici iz svih oblasti, uključujući i interdisciplinarne.

NAČIN PRIJAVE: Za detaljnije informacije treba da pogledajte zvanične veb stranice svoje zemlje da biste pronašli informacije o Fulbrightovom programu u vašoj zemlji, uključujući zahtjeve za kvalifikovanost i smjernice za prijavu.

ROK ZA PRIJAVE: 01.10.2021

Detaljnije: http://foreign.fulbrightonline.org/about/foreign-fulbright