Prijavite se za N1 ljetnu novinarsku radionicu

Služba za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Banovići obavještava studente novinarstva ili drugih srodnih nauka koji žele naučiti osnove novinarskog posla da se prijavite na N1 ljetnu radionicu. Konkurs je otvoren do 24. juna.

Ljetna novinarska radionica N1 je projekat osmišljen kako bismo mladim i ambicioznim ljudima, koji vole novinarstvo, dali mogućnost da nauče osnove novinarskog posla na televiziji i digitalnim platformama.

Kao društveno odgovoran medij, N1 sa sjedištem u Luxembourgu i produkcionim centrima u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, daje priliku polaznicima Ljetne škole da uz vrhunske TV profesionalce i poznate novinare N1 besplatno steknu osnovna znanja iz oblasti televizijskog i online novinarstva.

Kome je namijenjena?

Pozivamo studente završnih godina društvenih fakulteta kao i diplomirane novinare koji nisu imali prilike da se oprobaju u novinarskom poslu, da se prijave za učešće u Ljetnjoj novinarskoj radionici.

Cilj radionice

Cilj radionice je da naši iskusni novinari pripreme studente i novinare za rad na televiziji i novim medijima, da im putem predavanja i praktičnog rada približe novinarski i redakcijski posao, upoznaju ih sa najnovijim trendovima u medijima, sa tehnikom i opremom koju svakodnevno koriste, da ih upute kako da usavrše svoj talenat za pisanje i izražavanje.

Trajanje radionice

Radionica će trajati šest sedmica, od 05. jula do 13. augusta 2021. Odvijat će se u N1 centru Sarajevo. Za najbolje polaznike osigurana je praksa na N1 televiziji.

Prijave

Ukoliko ste zainteresirani da učite od najboljih, da vam svoja iskustva prenesu vrhunski profesionalci:

Prijave s popunjenim obrascem Prijavni formular za Ljetnu novinarsku školu poslati na e-mail adresu [email protected] (Subject: SARAJEVO), najkasnije do 24. juna 2021. godine.