Aktuelni radovi na šest kapitalnih projekata

Na području opštine Banovići u toku 2020. godine ravnomjerno će se implemntirati kapitalni projekti u svih sedamnaest mjesnih zajednica, a finansijska sredstva će biti obezbijeđena iz lokalnog budžeta uz podršku viših nivoa vlasti.

-„Ove godine Općina Banovići planira da implementira 32 kapitalna projekta ukupne vrijednosti oko 3,5 miliona KM. Trenutno je u toku izvođenje radova na šest kapitalnih projekata. Ono što nas posebno raduje jesu radovi na izgradnji infrastrukture u poslovnoj zoni Sadnice. U završnoj fazi je izgradnja prvog poslovnog objekta, prvog preduzeća koje otvara poslovnu zonu Sadnice“, kazao je općinski načelnik Midhat Husić. Imamo i najavu za kupovinu još jedne parcele za izgradnju fabrike mašinske industrije te se nadamo da će ova pozitivna priča u narednom periodu biti onakva kakvu i očekujemo, odnosno da će se naši sugrađani zaposliti u preduzećima koja se budu otvarala u poslovnoj zoni Sadnice,- naglasio je načelnik Husić.

Trenutno su aktuelni radovi na šest kapitalnih projekata i to u mjesnim zajednicama Grad I, Brezovača, Repnik, Banovići Selo, Aljkovići i Grad III. Ukupna finansijska vrijednost aktuelnih investicija je oko 850 hiljada KM.

Načelnik Husić ističe da se vodi računa o ravnomjernom razvoju svih mjesnih zajednica i da su u ovoj godini obuhvaćeni sve oblasti ali najviše je putnih dionica, koje su jedan od najčešćih prioriteta mjesnih zajednica kada je u pitanju infrastruktura, a značajan je dio i projekat koji se tiču energetske efikasnosti i izgradnje energetski efikasne javne rasvjete. Svi ugovori su završeni, izvođači su na terenu i očekujemo uspješnu građevinski sezonu, dodao je Husić.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Aktuelni-radovi-u-poslovnoj-zoni-Sadnice.jpg” image_id=”8152″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Aktuelni-radovi-u-poslovnoj-zoni-Sadnice-2.jpg” image_id=”8151″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Aktuelni-radovi-u-MZ-Repnik-Nasubašići.jpg” image_id=”8150″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Aktuelni-radovi-u-MZ-Repnik-Nasubašići-2.jpg” image_id=”8149″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Aktuelni-radovi-u-MZ-Grad-III-Brezici.jpg” image_id=”8148″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Aktuelni-radovi-u-MZ-Grad-III-Brezici-2.jpg” image_id=”8147″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Aktuelni-radovi-u-MZ-Brezovača-Mrgan.jpg” image_id=”8146″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Aktuelni-radovi-u-MZ-Brezovača-Mrgan-2.jpg” image_id=”8145″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Aktuelni-radovi-u-MZ-Aljkovići.jpg” image_id=”8144″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *