Ambasador Bosne i Hercegovine u Norveškoj posjetio Općinu Banovići

Općinski načelnik dr. Bego Gutić danas je u svom kabinetu primio ambasadora Bosne i Hercegovine u Norveškoj dr. Nedima Makarevića. Razgovarano je o mogućnostima saradnje u oblasti privrede, turizma, obnovljivih izvora energije, potencijalima poslovne zone „Sadnice“ u Banovićima i mogućnostima investiranja na području ove lokalne zajednice.

Ovom prilikom načelnik Gutić je izrazio zahvalnost za posjetu ambasadora Makarevića, te istakao da postoje zajednički interesi koji mogu spojiti privrednike i privući značajne investitore iz Norveške.

Kako je istaknuto, ambasador Makarević će nastojati spojiti grupu privrednika iz Norveške sa privrednicima u Bosni i Hercegovini, a po mogućnosti posjetiti i Banoviće, jer postoje zajednički interesi za saradnju u nekoliko oblasti.

Posebno su istaknuti potencijali poslovne zone „Sadnice“ u Banovićima i mogućnosti investiranja na ovom prostoru, koje bi mogle biti interesantne za privrednike Norveške. Ovo će biti tema i narednih susreta koji su dogovoreni u narednom periodu.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/03/Zvanicna-posjeta-Ambasadora-Kraljevine-Norveske.jpg” image_id=”10867″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/03/Ambasador-Makarevic-u-posjeti-Opcini-Banovici.jpg” image_id=”10866″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/03/U-posjeti-Opcini-Banovici-boravio-Ambasadora-BiH-u-Kraljevini-Norveskoj.jpg” image_id=”10865″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2021/03/Nedim-Makarevic-ambasador-BiH-u-Kraljevini-Norveskoj.jpg” image_id=”10864″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *