Analiziran rad javnih ustanova

Analiza rada javnih ustanova koje egzistiraju na području općine Banovići, bila je tema prvog radnog sastanka općinskog načelnika dr. Bege Gutića sa direktorima javnih ustanova.

Predstavljeno je aktuelno stanje njihovog rada, materijalni i ljudski resursi, kao i potrebe za poboljšanjem u narednom periodu.

-„Usluge javnih javnih preduzeća trebaju svakom društvu jer one značajno utiču na imidž lokalne zajednice i mi ćemo nastojati da unaprijedimo njihov rad kroz podršku u skladu sa našim kapacitetima“, – kazao je načelnik Gutić i naglasio da nije zadovoljan materijalno-tehničkim uslovima u kojima rade ustanove.

Najveći dio sredstava ustanovama je osiguran kroz općinski budžet, te će se novim prijedlogom budžeta koji je u pripremi nastojati malo kvalitetnije tretirati ove djelatnosti, jedan je od zaključaka sa radnog sastanka. Navedeno je i da će se značajno raditi na stvaranju povoljnijeg ambijenta prilikom obezbjeđenja dodatnih finansijskih sredstava od viših nivoa vlasti, kroz međunarodne projekte i saradnju sa drugim institucijama.

Na području općine Banovići egzistira šest javnih ustanova i to: Javna biblioteka, Dječije obdanište, Centar za kulturu i informisanje, Centar za zaštitu, promociju i razvoj turizma, Sportsko kulturni centar i Centar za socijalni rad.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/12/1Sastanak-Opcinskog-nacelnika-sa-predstavnicima-javnih-ustanova.jpg” image_id=”9648″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/12/2Sastanak-Opcinskog-nacelnika-sa-predstavnicima-javnih-ustanova.jpg” image_id=”9649″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/12/Sastanak-Opcinskog-nacelnika-sa-predstavnicima-javnih-ustanova.jpg” image_id=”9650″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *