Asfaltirana dionica puta na području mjesne zajednice Podgorje – U pripremi još jedna (VIDEO)

Radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju dionice Čubrić II u mjesnoj zajednici Podgorje, danas su završeni.

Za uređenje putne komunikacije dužine 200 metara finansijska sredstva su obezbijeđena iz općinskog budžeta. Izgradnja putne infrastrukture na ovoj dionici urađena je prema Planu kapitalnih projekata za 2020. godinu koji je utvrđen u saradnji sa Vijećem mjesne zajednice a usvojen od strane Općinskog vijeća. U Podgorju je ovim planom predviđeno uređenje još jedne putne komunikacije u ovoj godini.

-„U pripremi je uređenje dionice Mušići I, dužine 270 metara, koja će biti završena u narednoj sedmici. Za ove projekte osigurana su finansijska sredstva u iznosu 115 hiljada konvertibilnih maraka“,- kazao je općinski načelnik Midhat Husić.

Na području opštine Banovići okončano je osam projekata iz oblasti putne infrastrukture a u planu je uređenje još devet projekata. Počeli su radovi na pripremi terena za asfaltiranje dionice Dostovići u mjesnoj zajednici Pribitkovići. Pored putne infrastrukture, u toku je rekonstrukcija i izgradnja objekata za potrebe mjesnih zajednica Aljkovići i Stražbenica, te dogradnja i rekonstrukcija vodovodne mreže u ulicama Radnička, Radinskih rudara i Breštica. Takođe završena je izgradnja javne rasvjete u naselju Brezici gdje je u završnoj fazi obezbjeđivanje priključka kako bi se rasvjeta pustila u funkciju.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Cubric-II-3.jpg” image_id=”8740″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Cubric-II-4.jpg” image_id=”8741″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Cubric-II-5.jpg” image_id=”8742″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/10/Cubric-II-2.jpg” image_id=”8739″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *