Asfaltirana dionica puta u naselju Nasubašići

U mjesnoj zajednici Repnik izvršena je rekonstrukcija i asfaltiranje dionice puta u dužini oko 600 metara. Radi se o dionici puta u naselju Nasubašići, za čiju je izgradnju izdvojeno preko stotinu hiljada konvertibilnih maraka.

U sklopu projekta rekonstrukcije i asfaltiranja urađeni su otvoreni kanali, riješeno pitanje odvodnje oborinskih voda, urađeni propusti sa AB krilima i drugi prateći radovi. Nakon ove dionice, radovi se nastavljaju planiranom dinamikom i u drugim mjesnim zajednicama.

-„Planirali smo asfaltirati oko 17 putnih dionica na području opštine i za ove radove izdvojiti oko 1,5 milion KM“,- kazao je općinski načelnik Midhat Husić. On je istakao da se u kontinuitetu nastavlja izgradnja putne infrastrukture, te da su u toku radovi u mjesnoj zajednici Brezovača, u naselje Mrgan. Oni bi po planiranoj dinamici trebali biti asfaltirani najdalje tokom slijedeće sedmice.

Pored putne infrastrukture, u toku su radovi na izgradnji javne rasvjete u naselju Brezici, te se privode kraju radovi na izgradnji kanalizacione mreže u poslovnoj zoni Sadnice.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/08/Nasubašići-MZ-Repnik-3.jpg” image_id=”8250″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/08/Nasubašići-MZ-Repnik.jpg” image_id=”8254″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/08/Nasubašići-MZ-Repnik-4.jpg” image_id=”8251″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/08/Nasubašići-MZ-Repnik-5.jpg” image_id=”8252″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/08/Nasubašići-MZ-Repnik-6.jpg” image_id=”8253″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/08/Nasubašići-MZ-Repnik-2.jpg” image_id=”8249″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *