Asfaltirana dionice puta Ćatići-Bare u Mjesnoj zajednici Brezovača (FOTO I VIDEO)

U općini Banovići nastavljene su aktivnosti na uređenju lokalne putne mreže. Završeno je asfaltiranje dionice puta Ćatići-Bare, u Mjesnoj zajednici Brezovača. Radi se o dionici dugoj 1.018 metara, a za njeno uređenje je iz općinskog budžeta izdvojeno  nešto više od 193 hiljade konvertibilnih maraka. Ovo je šesta dionica urađena u ovoj godini u isto toliko mjesnih zajednica.

Prema riječima općinskog načelnika dr. Bege Gutića, riječ je o jednoj od posljednjih dionica planiranih u 2021., s obzirom da se bliži kraj građevinske sezone. Do kraja godine napravit će se presjek stanja šta se uradilo a šta nije, u s kladu s planom i programom, i slijede pripreme za narednu kalendarsku godinu u kojoj se očekuje puno posla.

Podsjećamo, do sada su završeni projekti: Seona-Orahovica, Čolići-MZ Omazići, Grabik-MZ Grivice, Hrvati 1-MZ Repnik, Mušići-MZ Podgorje i Ćatići-Bare u MZ Brezovača.  Pored šest navedenih dionica, asfaltirana su i dva parking prostora u gradu, iza zgrade Biroa za zapošljavanje i zgrade Trgovačka, u ulici Litva. Uglavnom se  radilo na ravnomjernom razvoju svih mjesnih zajednica, što je jedan od zacrtanih ciljeva općinski vlasti.

Za projekte uređenja putne infrastrukture općina Banovići je u budžetu, za ovu godinu, planirala oko milion i 300 hiljada maraka.