Asfaltirana ulica ZAVNOBIH-a u MZ Grad III (VIDEO i FOTO)

Rekonstrukcijom i asfaltiranjem ulice ZAVNOBIH u mjesnoj zajednici Grad III završen je šesti projekat iz oblasti putne infrastrukture na području Banovića. Uređena je ulica u dužini od 350 metara sa svim pratećim elementima. Finansijska sredstva za ove radove u iznosu od 150.000 konvertibilnih maraka obezbijeđena su iz općinskog budžeta. Do kraja godine Općina Banovići planira uraditi još dvije dionice puta i to u MZ Omazići i Grad II.

– Pored putne infrastrukture, Općina Banovići u saradnji sa Ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okoliša Tuzlanskog kantona realizuje tri projekta iz oblasti energetske efikasnosti. Riječ je o projektimima izgradnje energetski efikasne javne rasvjete u ulici 10. septembar, izgradnji fasade, rekonstrukciji krova i stolarije na zgradi općinskog štaba civilne zaštite i izgradnji fasade i zamjeni stolarije na zgradi tzv. Samačka, – navode iz Službe za prostorno uređenje, planiranje, razvoj i poduzetništvo Općine Banovići i dodaju da Općina Banovići vlastitim sredstvima radi energetski efikasnu javnu rasvjetu u mjesnoj zajednici Treštenica i implementira projekat izgradnje videonadzora u gradskom području.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/10/Asfaltiranje-ulice-ZAVNOBiH.jpg” image_id=”6055″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/10/Asfaltiranje-ulice-ZAVNOBiH1.jpg” image_id=”6056″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/10/Asfaltiranje-ulice-ZAVNOBiH2.jpg” image_id=”6057″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/10/Asfaltiranje-ulice-ZAVNOBiH3.jpg” image_id=”6058″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/10/Asfaltiranje-ulice-ZAVNOBiH4.jpg” image_id=”6059″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/10/Asfaltiranje-ulice-ZAVNOBIH5.jpg” image_id=”6060″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *