Bajka u kamenu – Kiparska radionica u povodu Dana Općine

„Bajka u kamenu” naziv je kiparske radionice za djecu  održane danas u Bosanskom kulturnom centru u Banovićima u okviru projekta „Rudnik kulture – Banovićko kulturno ljeto“, a u povodu obilježavanja Dana Općine.

Kroz čas radionice kiparstva djeca su izrazila pozitivno interesovanje za ovaj vid umjetnosti a ujedno uživali i zabavili se na edukativan način. Kao plod današnje radionice nastalo je nekoliko skulptura sa raznim motivima u vidu čestitke za Dan Općine. Cilj radionice je bio da se djeca upoznaju sa osnovama kiparstva kao granom umjetnosti, materijalima i kiparskim alatima.

Radionicu je realizovala JU „Javna biblioteka“ Banovići a pod vodstvom akademske  kiparke i ilustratorke Sanele Husić-Musabašić.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/6-1.jpg” image_id=”5905″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/5-1.jpg” image_id=”5904″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/4-1.jpg” image_id=”5903″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/3-1.jpg” image_id=”5902″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/2-2.jpg” image_id=”5901″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/1-4.jpg” image_id=”5900″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/09/7.jpg” image_id=”5906″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *