Bajramskim koncertom počinje obilježavanje Dana Općine

Općina Banovići svoj 24. rođendan, 10. septembar, obilježit će nizom kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija raspoređenih u periodu od 12.8. – 16.9.2019. godine.

Komisija za obilježavanje značajnih datuma i događaja, koju je imenovalo Općinsko vijeće Banovići, sačinila je program obilježevanja koji sadrži trideset manifestacija, što je ujedno i najviše do sada.

– Prva manifestacija kojom zvanično počinjemo realizaciju Programa obilježavanja Dana Općine je veče ilahija i kasida koje će se održati drugog dana Kurbanskog bajrama, tačnije 12.08.2019. na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima, sa početkom u 19 sati. Ovom manifestacijom zvanično počinje i Banovićko kulturno ljeto, naglasio je predsjednik Komisije Zijad Bećić.

Program se nastavlja 17.08.2019. godine manifestacijom pod nazivom Baum Fest koja će se održati u zgradi Samačka, te 20.08.2019. u 20 h zabavom za namlađe koju će priredit Haos animatori, grupa koja je već nekoliko puta oduševila banovićke mališane. Raspored ostalih događaja se može pogledati u Programu obilježava Dana Općine.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *