Banovići će 2022. godine biti domaćin XVIII. Međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnira „Alija Izetbegović“

Predstavnici boračkih udruženja sa nivoa Fedracije BiH, Tuzlanskog kantona i općine Banovići razgovarali su sa općinskim načelnikom dr. Begom Gutićem o organizaciji XVIII. Međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnira „Alija Izetbegović“ Banovići 2022. Dogovoreno je da se nakon 10 godina turnir ponovo organizuje u Banovićima, a utvrđen je termin njegovog odigravanja. Održat će se 9. i 10. septembra, u Sportskoj dvorani – u okviru obilježavanja 10. septembra, Dana Općine.

Riječ je o tradicionalnom sportskom događaju koji se održava u znak sjećanja na prvog Predsjednika nezavisne Bosne i Hercegovine. Svoje prvo izdanje imao je u Vogošći i nakon toga održava se širom BiH. Općina Banovići biće generalni pokrovitelj turnira i kako je istakao općinski načelnik dobar domaćin.

Sa načelnikom Gutićem razgovarali su: Aljo Bošnjaković, predsjednik dobitnika najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ FBiH i Koordinacije boračkih saveza FBiH; Sabahudin Ramić, predsjednik Saveza boraca FBiH; Muzijet Kahrimanović, predsjednik Koordinacije boračkih saveza TK; Isad Smajlović, sekretar Saveza demobilisanih boraca TK i Ibrahim Behrić, dopredsjednik Kantonalnog Saveza demobilisanih boraca i predsjednik Organizacije demobilisanih boraca općine Banovići.