Banovići dobili dežurnu apoteku

U Banovićima je počela sa radom dežurna apoteka koja će radit 24 sata, sedam dana u sedmici. Svečano otvorenje upriličeno je danas u dežurnoj apoteci koja se nalazi u ulici 10. septembra, tačnije u blizini Osnovne škole „Banovići“. Ovim povodom dežurnu apoteku je posjetio i njen rad podržao općinski načelnik dr. Bego Gutić.

-„Konačno će Banovići riješiti dugogodišnji problem dežurne apoteke za koji je ranije bilo nekoliko pokušaja da se odredi dežurna apoteka, pa čak je bilo i pokušaja da se naloži apotekama koje su već bile registrovane na području gradskog jezgra da moraju raditi u dežuri. Međutim, nije se imalo snage da se to dovede do kraja i evo zahvaljujući novoj apoteci, koja je otvorena u dijelu grada koji nije bio pokriven apotekama, došli smo u situaciju da imamo osiguranu podršku građanima tokom 24 sata. Ovo za građane Banovića znači još jedan kvalitet više i očekujemo da će ova apoteka ispuniti sve svoje obaveze kada je u pitanju dežura“, – kazao je načelnik Gutić.

Pored vrhunske usluge koju će pružati nova apoteka, građanima su na raspolaganju vrhunski farmaceuti u svrhu savjetovanja.

Vlasnik dežurne apoteke u Banovićima izrazio je zadovoljstvo zbog svih građana općine Banovići što se konačno uspjelo izboriti za apoteku koja će raditi 24 sata, sedam dana u sedmici. Banovići su bili jedina općina u Tuzlanskom kantonu koja je bila izdvojena iz ovog sistema, naveli su vlasnici apoteke i obećali da će se potruditi da građanima Banovića pruže podršku i zdravstvenu zaštitu, da će biti konkurentni na tržištu i pružati najbolju moguću uslugu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *