Banovićko kulturno ljeto počelo zvukom akustične gitare

Ovogodišnja manifestacija pod nazivom Banovićko kulturno ljeto zvanično je počela uz zvukove akustične gitare Adnana Čelebije u petak, 17.8.2018. godine na Trgu u Banovićima. Prelijepa ljetna noć obilježila je ujedno i početak implementacije programa obilježavanja Dana Općine koji će trajati sve do 10.9.2018. kada se obilježava Dan oslobođenja opštine Banovići.

Manifestaciju je u ime Općine Banovići i općinskog načelnika Midhata Husića otvorio  Adem Mostarlić, pomoćnik Općinskog načelnika.

– Posebna mi je čast u ime Općine Banovići i općinskog načelnika Husića da proglasim otvorenim manifestaciju u kojoj će svi posjetioci moći uživati naredni mjesec dana a koja nam je postala i tradicionalna. Banovićko kulturno ljeto je zvanično otvoreno i nadam se da ćete uživati u mnoštvu kulturnih, zabavnih, edukativnih, sportskih i drugih manifestacija, kazao je Adem Mostarlić, pomoćnik Općinskog načelnika.

Banovićko kulturno ljeto nastavit će se bajramskim koncertom koji će se održati u petak 24.8.2018. kada će svi posjetioci moći uživati uz prigodan program koji će predstaviti  Hor ilahija Rejjan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *