Bolji uslovi obrazovanja djece i mladih u Banovićima

Ugovor o zajedničkoj implemetaciji projekta „Poboljšanje uslova obrazovanja – Banovići“ potpisali su u ime Općine Banovići načelnik Midhat Husić i u ime World Vision Internationaln – Podured Tuzla  direktorica Larisa Klepac. Kroz ovaj projekat relizirat će se pet projekata u četiri osnovne i jednoj srednjoj školi na području opštine Banovići u okviru kojih će se poboljšati uslovi obrazovanja djece i mladih.

Zajednički projekti su učinkovitiji

– Zajedno sa našom prijateljskom organizacijom uradit ćemo ono što je trenutno najpotrebnije našim školama i što će omogućiti bolje uslove obrazovanja djece i mladih u školama. Za te namjene smo iz općinskog budžeta obezbjedili ukupno 17 hiljada konvertibilnih maraka, kazao je načelnik Husić i dodao da je svaki zajednički projekat uvijek učinkovitiji nego puno više pojedinačnih.

Ukupna vrijednost svih projekata je 34 hiljade konvertibilnih maraka, a finansirat će ih zajedno Općina Banovići kao sufinansijer i World Vision International kao nosioc implementacije projekta.

Početak implementacije projekata nastupit će odmah nakon izbora izvođača radova. U okviru ovih projekata  izvršit će se sanacija staklenih zidova u hodnicima O.Š. „Banovići“, rekonstrukcija javne rasvjete u Područnoj školi „Oskova“ , umrežavanje računara u O.Š. „Banovići Selo“ , opremanje sportskim učilima u O.Š. „Treštenica“  kao i opremanje kabineta stranih jezika u MSŠ „Banovići“.

Krajnji rok za implementaciju projekata je 31. oktobra ove godine.

[fusion_gallery image_ids=”3925,3924,3923,3922,3921,3920,3919,3918,3917,3916″ layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”zoomin” lightbox=”yes” lightbox_content=”titles” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *