Centri civilnih inicijativa pozdravili transparentan rad lokalne zajednice

Predsjedavajući Općinskog vijeća Banovići Robert Lapčević primio je u radnu posjetu predstavnike Centra civilnih inicijativa (CCI). Povod je bilo zahtjev CCI da se izvještaj o finansijskoj reviziji Općine Banovići uvrsti u Program rada Općinskog vijeća za 2021. godinu.

-„S obzirom da je revizorski tim boravio u Općini i obavio svoj dio revizorskog posla, te da će Ured za reviziju institucija u Federaciji BiH tokom 2021. godine objaviti revizorski izvještaj za Općinu Banovići, mi smo uvažili prijedlog i izvještaj finansijskog revizora uvrstili u Program rada Općinskog vijeća za septembar tekuće godine“,-kazao je predsjedavajući Lapčević.

Tokom sastanka predstavnici CCI su naglasili da je Općina Banovići prva lokalna zajednica u Bosni i Hercegovini koja je podržala njihovu inicijativu, te su pohvalili transparentan rad i efikasnost lokalne zajednice.

Analiza javnih revizorskih izvještaja je ukazala na potrebu ozbiljnijeg pristupa pri razmatranju revizorskih izvještaja i nedovoljan stepen implementacije revizorskih preporuka, istakle su predstavnice CCI.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *