Čestitka povodom 10. septembra, Dana općine Banovići

            Drage građanke i građani općine Banovići,

            Upućujem Vam iskrene čestitke povodom 10. septembra, Dana naše Općine, sa željom da uživate društveno i socijalno blagostanje, zdravlje i svako dobro u svojoj općini.

            Posebnu čestitku upućujem porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima, uz poštivanje doprinosa svih onih koji su se borili za slobodu naše općine i prije 25 godina učinili 10. septembar najslavnijim danom novije istorije Banovića.

            Naša općina raste i mijenja se u svim segmentima i tu nećemo stati. Iskreno se zahvaljujem svima koji su svojim predanim radom doprinijeli, a i sada kad se štitimo maskama doprinose ekonomskom, znanstvenom, kulturnom i sportskom prosperitetu općine Banovići i njenih mjesnih zajednica.

            Naš je prioritet, kroz odgovorno ponašanje i poslovanje, zajedništvo i međusobno uvažavanje, učiniti općinu Banovići zajednicom zadovoljnih građana, sretne omladine i bezbrižnih penzionera, a snage, znanja i volje za to imamo.

            Zasluge pripadaju svima nama što je naša općina i ovaj put pravovremeno, odgovorno i staloženo reagovala na krizu koja nas je sve iznenadila, pa smo zajedničkim naporima i odricanjima u velikoj mjeri spriječili širenje epidemije korona virusa.

            Vođeni hrabrošću i otvorenošću prema promjenama, svojim znanjem i trudom, suosjećanjem i brigom jednih za druge, zajednički nastavimo graditi općinu urbane ljepote, kulture, tradicije, tolerancije i ljudske topline kao naslijeđe svim generacijama koje dolaze.


Svim mojim sugrađankama i sugrađanima,

kao i svima onima koji nose Banoviće u srcu gdje god bili

SRETAN 10. SEPTEMBAR

DAN OPĆINE BANOVIĆI

 

NAČELNIK OPĆINE
MIDHAT HUSIĆ


 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *