Čestitke povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Svim građanima općine Banovići bez obzira gdje se nalaze, kao i onima koji Bosnu i Hercegovinu nose u srcu i osjećaju kao svoju domovinu, najiskrenije čestitke u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine uputio je općinski načelnik dr. Bego Gutić. U čestitki se, između ostalog navodi:

-“Ovaj dan iz novije historije naše zemlje zlatnim slovima je upisan u njenu hiljadugodišnju historiji i trajno će svjedočiti o kontinuitetu postojanja Bosne i Hercegovine. Čvrsta i jasno izražena volja građana još jednom je pokazala svu snagu ovog naroda i želju za građenjem vlastite domovine, koja predstavlja garant prosperiteta i budućnosti Bosne i Hercegovine. Neka napori uloženi u očuvanje Bosne i Hercegovine budu poruka svima nama da budemo istrajni u izgradnji stabilne, demokratske i moderne Bosne i Hercegovine. Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.”

U ime Općinskog vijeća Banovići čestitku je uputio predsjedavajući Robert Lapčević.

-“Prije 29. godina velika većina građana naše domovine na referendumu se izjasnila za samostalnu, nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu u njenim historijskim granicama. Zbog toga je ovaj dan historijski događaj koji će ostati trajno zabilježen u hiljadugodišnjoj tradiciji Bosne i Hercegovine. Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine,”- stoji u čestitki predsjedavajućeg Lapčevića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *