Čestitke u povodu Dana Općine

Čestitke u povodu 10. septembra, Dana općine Banovići uputili su predsjedavajući Općinskog vijeća Robert Lapčević i općinski načelnik dr. Bego Gutić.

“10. septembar je datum iz novije historije koji je jednako kao i 7. novembra iz starije historije značajan za našu lokalnu zajednicu. Datum koji predstavlja sinonim za riječ sloboda, jer je prije 26 godina oslobođen posljednji pedalj naše općine. Ovo se prevashodno odnosi na mjesne zajednice Seona i Aljkovići koje su tokom proteklog rata u cjelosti bile okupirane, njihovo stanovništvo protjerano a materijalna dobra potpuno uništena i devastirana. Sa željom za boljim prosperitetom i razvojem lokalne zajednice, čestitam Vam Dan Općine”, – stoji između ostalog u čestitki predsjedavajućeg Općinskog vijeća Banovići Roberta Lapčevića.

“Dana s ponosom slavimo 26. godišnjicu od oslobođenja posljednjeg pedlja naše općine u odbrambenoobodilačkom ratu 1992/1995, danas potvrđujemo našu slobodu i prisjećamo se doprinosa naših boraca u odbrani domovine. Danas se prisjećamo i poklanjamao svim žrtvama odbrambenooslobodilačkog rata, našim šehidima i najboljim sinovima Bosne i Hercegovine. Njima dugujemo posebnu zahvalnost za današnju slobodu. Sretan Dan općine Banovići”, – stoji u čestitki načelnika Gutića.