Dan općine Banovići obilježava se nizom kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija

Izložbom slika banovićkog slikara, crtača stripova i dizajnera, Ivana Mrvalja, u julu je počelo zvanično obilježavanje 10. septembra – Dana općine Banovići i realizacija Programa obilježavanja koji je sačinila Komisija za obilježavanje značajnih datuma i događaja na području općine Banovići.

Programom je predviđeno ukupno dvadeset manifestacija koje su raspoređene u periodu od 9. jula do 13. septembra 2021. godine.

Aktivnosti predviđene Programom bit će nastavljene u petak, 20. augusta 2021. godine (18:00h) otvorenjem noopremljene multimedijalne sale u zgradi BKC-a i promocijom nekoliko knjiga autora Vezuva Bašića.

U subotu, 21. augusta 2021. godine (start u 18:00h u centru grada) održat će se već tradicionalni Banovićki polumaraton u tri trke i to; dječija trka na 800 metara (dobna uzrast od 5-13 godina u tri grupe), zatim trka na 5 kilometara, te polumaraton (21 kilometar).

Aktivnosti se dalje nastavljaju u skladu sa Programom obilježavanja koji je ove godine raznovrstan i predviđa kulturne, zabavne i sportske aktivnosti za sve generacije.

Pored aktivnosti koje su predviđene Programom, bit će održana i svečana akademija 10. septembra te organizovan vatromet, potvrdili su članovi Komisije za obilježavanje značajnih datuma i događaja na području općine Banovići.