Dan Općine uz mnogobrojne manifesacije za djecu – Latif i Mravko Travko nakon takmičarskog festivala Djeca pjevaju hitove (VIDEO I FOTO)

10. septembar, Dana općine Banovići i ove godine je obilježen mnogobrojnim manifestacijama upriličenim za najmlađe sugrađane. U četvrtak 09.09.2021. godine održan je dječiji festival pod nazivom „Djeca pjevaju hitove“ i koncert Latifa i Mravka Travka koji su okupili veliki broj mališana, roditelja i građana Banovića.

Pozorišna sala Radničkog doma bila je puna, a svi zajedno uživali su u još jednoj septembarskoj večeri. Manifestaciju su zajednički organizovali udruženje kulture „Kult B“ i JU „Javna biblioteka“ Banovići uz podršku Općine Banovići i JU „Centar za kultutu i informisanje“.

Najuspješnijim učesnicima općinski načelnik dr. Bego Gutić uručio je nagrade, te se ovom prilikom zahvalio svim učesnicima što su uljepšali proslavu organizovanu u povodu Dana Općine i čestitao dobitnicima.

Učešće u Festivalu uzelo je jedanaest takmičara iz Zavidovića, Vareša i Banovića. Treće mjesto na Festivalu osvojila je Emina Kamenjaš iz Vareša, drugo Amila Bajrić iz Banovića a pobjednica Festivala je Nejra Mujkić iz Banovića.

Najmlađim učesnicima Feastivala dodjeljene su zahvalnice kao znak posebne pažnje i zahvalnosti.