Dopunjena vertikalna saobraćajna i turistička signalizacija

Općina Banovići u suradnji sa JU Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma Banovići pokrenula je projekat vertikalne saobraćajne i turističke signalizacije na području opštine. Vrijednost ovog projekta je 14 hiljada konvertibilnih maraka.

Cilj ovog projekata je dopuna vizuelne vertikalne saobraćajne i turističke signalizacije u gradu što omogućava građanima i turistima da lakše dođu do odredišta, ne samo do javnih institucija nego i turističkih destinacija. Četiri znaka su postavljena, a u toku je postavljanje tabli dobrodošlice na tri ulaza u Banoviće, u neposrednoj blizini granica susjednih opština.

Implementacijom ovog projekta Općina i Centar za razvoj, promociju i zaštitu turizma ispunjavaju propisane obaveze, olakšavaju saobraćajnu i vizuelnu komunikaciju, te olakšavaju postupanje policijskih službenika po njihovoj dužnosti.

U narednoj godini planiramo proširenje saobraćajne vertikalne saignalizacije od centra grada prema predgrađima, kao i sa turističkom signalizacijom, navode u nadležnoj općinskoj službi.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/11/Turistički-i-saobraćajni-znakovi-1.jpg” image_id=”6154″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/11/Turistički-i-saobraćajni-znakovi-2.jpg” image_id=”6155″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/11/Turistički-i-saobraćajni-znakovi-3.jpg” image_id=”6156″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/11/Turistički-i-saobraćajni-znakovi-4.jpg” image_id=”6157″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *