Druženjem u Biblioparku nastavljeno Banovićko kulturno ljeto

U organizaciji JU „Javna biblioteka“ Banovići a pod pokroviteljstvom Općine Banovići, danas je počelo druženje u okviru manifestacije pod nazivom „Bibliopark“ organizovanoj u okviru Programa obilježavanja Dana općine Banovići.

Druženje u Biblioparku traje u vremenu od 11 do 14 sati, te iz Javne biblioteke pozivaju građane Banovića da dođu i uljepšaju ovo druženje koje se održava na Trgu žrtava genocida u Srebrenici, tačnije ispred Zgrade kulturne, umjetnosti i informisanja (BKC-a) u Banovićima.

U okviru Bibioparka svi posjetioci imaju priliku da pogledaju neka od izdanja sa polica Biblioteka, odigraju partiju šaha, pročitaju dnevnu štampu ili oboje najdraži lik iz bojanke.

U subotu 28. augusta 2021. godine predviđeno je održavanja Međunarodnog MOTO PARTY-ja u organizaciji MK Black Gold Banovići, a 1. septembra na programu je promocija knjige profesora Enesa Kujundžića. Slijedeće sedmice u najavi je Međunarodni izviđački višeboj „Konjuh planinom“ i još mnogo drugih aktivnosti u kojima će Banovićani moći uživati.