Dvije jedine povratničke mjesne zajednice u Banovićima: Aljkovići i Seona kompletno asfaltirane (FOTO I VIDEO)

Općina Banovići na 23. rođendan mjesnih zajednica Aljkovići i Seona okončala je asfaltiranje posljednjih metara asfalta u ovim povratničkim mjesnim zajednicama. Radi se o dinicama Bahranovina u mjesnoj zajednici Aljkovići i Centar I i Centar II u mjesnoj zajednici Seoni ukupne dužine 750 metara.

Ovo su zajednički projekti Općine Banovići i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica ukupne finansijske vrijednosti 100 hiljada konvertibilnih maraka realizovani bez finansijskog učešća mještana.

-Suočavali smo se sa mnogobrojnim problemima poznavajući vremenske prilike koje su datirale u ovom kraju svakodnevno smo imali slučajeva odnošenja materijala te nam je ovaj asfalt dobro došao, pošto smo mi povratnička mjesna zajednica koja nema svojih sredstava to je Općina uradila i zahvalni smo puno svima koji su pomogli, kazao je Rašid Kovačević, mještanin Aljkovića.

Ovo je treći projekat koji je Općina Banovići realizovala u mjesnoj zajednici Aljkovići u toku ove godine.

– Prvi je takođe asfaltiranje u zaseoku Lazine koji je povezao ovaj zaseok sa centrom mjesne zajednice Aljkovići. Drugi projekat je rekonstrukcija mosta koji je uništem poplava koje su zadesile ovu mjesnuzajednicu u maju ove godine i iskreno se nadam da ćemo i u budućnosti nastaviti istim intenzitetom radova, kazao je predsjednik Vijeća mjesne zajednice Aljkovići Elvis Salanović.

Aljkovići i Seona su dvije najudaljenije mjesne zajednice od centra Banovića ali ništa manje vrijedne po redoslijedu implemetiranja infrastrukturnih projekata od strane lokalne zajednice.

– U užem dijelu Seone asfaltirane su dvije dionice koje su bile totalno uništene kao i prilazi kućama u posljednim poslavama. Ovim asfaltiranjem završeno je kompletno asfaltiranje puteva u mjesnoj zajednici Seona, kazao je predsjednik Vijeća mjesne zajednice Seona Eldin Behrić.

Ove dvije mjesne zajednice nemaju više niti jedan projekat izgradnje puta u zahtjevu prema Općini koji nije završen.

[fusion_gallery image_ids=”4245,4246,4247,4244,4250,4249,4248″ layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”zoomin” lightbox=”yes” lightbox_content=”titles” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *