Ekipe AM SDA Banovići i Harmeli pobjednici Novogodišnjeg turnira u malom nogometu „Banovići 2021“ (foto i video)

Pobjednici prvog Novogodišnjeg turnira u malom nogometu „Banovići 2021“ su ekipe Harmeli i Asocijacija mladih SDA Banovići. AM SDA je u konkurenciji seniora ( u finalnom susretu) savladala MNK Banovići sa 4:2, dok je u konkurenciji veterana Harmeli  bio bolji od Staklomont-a iz Živinica rezultatom 4:3. Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Nevres Okačić (Verenstan); najbolji golman je Dario Šabanović (Juniori Budućnosti), a priznanje najboljeg igrača pripalo je Murisu Piriću (AM SDA Banovići).

U završnoj noći turnira nagrađeni su i najmlađi. Polaznicima Škole fudbala FK Budućnost kao i svi mališanima, koji su bili na tribinama u sportskoj dvorani, uručeni su novogodišnji paketići. Stotinu paketića obezbijedila je općina Banovići, a podijelio ih je općinski načelnik dr. Bego Gutić.

Novogodišnji turnir u malom nogometu „Banovići 2021“ organizovao je Nogometni savez općine Banovići – pod pokroviteljstvom Općine. Okupio je 25 ekipa iz nekoliko gradova BiH i igrao se sedam dana. Turnir je opravdao  očekivanja i organizatora i učesnika, i po svemu sudeći  bio pun pogodak i za banovićku publiku. To potvrđuju ispunjene tribine sportske dvorane.