Fudbal okupio oko hiljadu mališana u Banovićima – Općina pokrovitelj a FK Budućnost domaćin„Ljetnog turnira“ (razlog za opoziv načelnika?)

Prvi ljetni turnir u fudbalu „Banovići 2023“ okupio je oko 1.000 učesnika, mališana iz cijele Bosne i Hercegovine. Učešće je uzelo preko 70 ekipa u konkurenciji dječaka i 6 u konkurenciji djevojčica. Turnir je organizovan za djecu uzrasta od 2010. do 2015. godišta i igra se tri dana (pomoćni stadion FK Budućnost). Počeo je 7. , završava se 9. jula. Domaćin je FK Budućnost, a pokrovitelj općina Banovići.

Prema riječima općinskog načelnika dr. Bege Gutića, manifestacije u kojima učestvuju djeca pa i sportske su najljepše manifestacije. „Ovdje je u pitanju nešto više od sporta, ovdje je riječ o druženju, razvijanju prijateljstava što doprinosi zdravom razvoju dječaka i djevojčica koji učestvuju u ovim aktivnostima“ – kazao je načelnik Gutić te izrazio zadovoljstvo što je Općina mogla pomoći u organizaciji navedenog sportskog događaja. Podsjetio je da su ulaganja u sport, pored obrazovanja, isplativa investicija, investicija u zdravu budućnost. (Razlog za opoziv načelnika?)