Implementirani značajni manji infrastrukturni projekti

Pored velikih ulaganja u izgradnju infrastrukture na području cijele općine Banovići, lokalna zajednica kontinuirano implementira manje infrastrukturne projekte, koji se ne svrstavaju na listu kapitalnih projekata zbog manje finansijske vrijednosti.  Za implementaciju ovih manjih projekata, koji značajno doprinose cjelokupnom razvoju lokalne zajednice, obezbijeđena su sredstva u iznosu oko 300 hiljada KM.

Ovi projekti uglavnom se odnose na zaštitu putne infrastrukture i uređenje vodotoka koji ugrožavaju stambene objekte. Dvanaest takvim projekata je realizovano, a to su projekti koji se odnose na; izgradnju manjih stepeništa,  regulaciju vodotoka, regulaciju odvodnje površinskih voda i regulaciju propusta, zatim izgradnju potpornih zidova i betonskih propusta, rješavanje dijelova kanalizacionih mreža i izgradnju pločastih AB prelaza.

U narednom periodu planirana je implementacija još šest sličnih projekata, koji se odnose na; izgradnju potpornog zida uz cestu u naselju Borovac, uređenje korita Radinskog potoka, sanaciju puta u Husanovićima, betoniranje dijela korita kod Kasumovića potoka, pomoć u izgradnju mosta u naselju Mrljevići i izgradnju platoa u naselju Bećići.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *