Infrastrukturni projekti: U Stražbenici asfaltirane posljednje dvije dionica puta (FOTO)

Dobre vremenske prilike omogućile su lokalnoj zajednici i izvođačima da nastave radove na realizaciji kapitalnih projekata na području opštine Banovići, te završe asfaltiranje kompletne mjesne zajednice Stražbenica.

– Nakon četiri mjesne zajednice i pet asfaltranih dionica, danas se nalazimo u mjesnoj zajednici Stražbenica gdje završavamo asfaltiranje preostale dvije dionice puta ukupne dužine 500 metara, kazao je Amir Mrkonjić, pomoćnik općinskog načelnika.

Za 1300 stanovnika mjesne zajednice Stražbenica ovakvi projekti puno znače a posebno jer je ovo samo još jedan u nizu projekata koji se realizuju u ovoj mjesnoj zajednici.

– Ovo je jedan u nizu infrastrukturnih projekata koji se realizuju u sto postotnom procentu iz općinskog budžeta kojim su stvoreni još bolji uslovi života mještana Stražbenice.  Završetkom ovog projekta Stražbenica je zaokružila kompletnu putnu infrastrukturu i u narednom periodu ćemo nastojati realizovati i druge infrastrukturne projekte za dobrobit našin građana, kazao je Vahidin Brigić, predsjednik Vijeća mjesne zajednice Stražbenica.

Uskoro igradnja i u drugim mjesnim zajednicama

Ukupna vrijednost dvije asfaltirane dionice u Stražbenici je 80 hiljada konvertibilnih maraka koje su obezbjeđene bez učešća građana po tzv. principu „marka na marku“ kao što je slučaj u susjednim općinama što je posebna radost za mještane.

– Meni je drago što se ovo ovako radi bez učešća nas mještana i hvala svima koji su pomogli u realizaciji ove posljednje dionice u Stražbenici, kazao je mještanin Ago Birparić.

Ovakvi projekti promijenit će život mještanima na bolje kazala je mještanka Zlata Backer pričajući kako je to bilo prije, posebno u vrijeme kišnih dana.

U narednim danima iz nadležne službe najavljuju izgradnju i asfaltiranje puteva u mjesnim zajednicama Grad II, Oskova i Repnik.

[fusion_gallery image_ids=”4192,4193,4194,4195,4196,4197,4198,4200,4201,4202,4199,4203,4204″ layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”zoomin” lightbox=”yes” lightbox_content=”titles” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *