Izgrađena vodovodna mreža – Počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže u poslovnoj zoni Sadnice

Nakon što su okončani radovi na izgradnji vodovodne mreže i distributivnog cjevovoda na lokaciji poslovne zone Sadnice u Banovići Selu, ovih dana su počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže.

-„Poslovna zona ima riješeno pitanje vodosnabdijevanja i to je veoma značajan korak u procesu unapređenja poslovne zone, koji će izgradnjom kanalizacione mreže biti zaokružen. Poslovna zona Sadnice je trenutno jedan od najznačajnijih projekata koji se realizuje na području opštine Banovići jer će  obezbijediti bolje uslove za razvoj poslovnog ambijenta i otvaranje novih radnih mjesta“, istakao je načelnik Midhat Husić.

U ovkiru predviđenih radovi na izgradnji kanalizacione mreže, izvršit će se pripremni i zemljani radovi, geodetsko snimanje i iskoličenje trase, premještanje i usklađivanje sa projektom poštanskih i vodovodnih instalacija te ugradnja konsktruktivne armature. U završnoj fazi će uslijediti montaža cijevi, poklopaca i drugih radova predviđenih projektom izgradnje kanalizacione mreže.

Izgradnja putne komunikacije

Radove izvodi firma Rial-Šped iz Doboj Istoka, a sredstva  u iznosu 210.731 KM obezbijeđena su iz općinskog budžeta za tekuću godinu. Rok za realizaciju kanalizacione mreže je četiri mjeseca. Nakon izgradnje kanalizacione mreže krenut će se u izgradnju putne komunikacije u Poslovnoj zoni.

Na području opštine Banovići trenutno je aktivno radilište na rekonstrukciji zgrade mjesne zajednice Aljkovići i rekonstrukcija putne komunikacije u mjesnoj zajednici Repnik, naselje Nasubašići. Uskoro se očekuje početak radova na izgradnji javne rasvjete u mjesnoj zajednici Grad III, u naselju Brezici te rekonstrukcija i asfaltiranje puta u mjesnoj zajednici Brezovača, naselje Mrgan.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Izgradnja-kanalizacione-mreže-u-Sadnicama.jpg” image_id=”8113″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Izgradnja-kanalizacione-mreže-Sadnice.jpg” image_id=”8118″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Rekonstrukcija-zgrade-u-MZ-Aljkovićima-3.jpg” image_id=”8112″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Rekonstrukcija-zgrade-u-MZ-Aljkovićima-2.jpg” image_id=”8111″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Rekonstrukcija-zgrade-u-MZ-Aljkovići.jpg” image_id=”8110″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Izgradnja-distributivnog-cjevovoda-u-poslovnoj-zoni-Sadnice3.jpg” image_id=”8115″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Izgradnja-distributivnog-cjevovoda-u-poslovnoj-zoni-Sadnice2.jpg” image_id=”8114″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/07/Rekonstrukcija-i-asfaltiranje-puta-Nasubašići.jpg” image_id=”8119″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *