Izgradnja savremenog sportskog poligona kod Osnovne škole „Banovići“ počinje uskoro

U Kabinetu općinskog načelnika Midhata Husića, danas su dogovoreni konkretni koraci za realizaciju sporazuma o implementaciji projekta izgradnje sportskog poligona kod Osnovne škole „Banovići“ u Banovićima.

Projekat realizuje Udruženje mladih „BaUM“ uz podršku Općine Banovići, međunarodnih organizacija i Osnovne škole „Banovići“.

Riječ je o projektu pod nazivom „Srce za teren – izgradnja sportskog poligona“ u okviru kojeg je predviđeno renoviranje sportskog poligona u dvorištu Osnovne škole „Banovići“, koje podrazumijeva zamjenu podloge, koševa, golova, uređivanje tribina, postavljanje klupa, zaštitne ograde i video nadzora. Time će biti obezbijeđeni bolji i moderniji uslovi za razvoj sporta omladine i svih građana Banovića, ali i odvijanje nastave iz oblasti tjelesnog odgoja i sporta u nastavno-obrazovnim procesima.

-„Dogovorili smo realizaciju ovog sportskog poligona jer je projekat jako značajan, ne samo za Osnovnu školu, nego za svu našu omladinu, djecu i sugrađane. Udruženje mladih BaUM je od samog početka bio naš partner u ovom projektu i danas smo potpisali Sporazum o korištenju sportskog poligona i nadamo se da će već naredne sedmice i sredstva biti operativna za  provođenje procedura, odnosno početak radova na izgradnji ovog poligona“, -kazao je načelnik Midhat Husić.

Moderan sportski poligon dostupan svim građanima Banovića

U prvoj fazi obezbijeđena su finansijka sredstva u iznosu oko 50 hiljada KM, a ukoliko se ukaže potreba, lokalna zajednica će obezbijediti dodatna sredstava, istakao je načelnik Husić.

Iz Udruženja „BaUM“ naveli su da će sportski poligon biti dostupan svim građanima Banovića, te da će biti omogućeno organizovanje kulturnih dešavanja i drugih aktivnosti za koje se ukaže potreba.

Realizacija projekta, po danas dogovorenoj emtodologiji, kreće čim sredstva budu operativna, a kraj radova očekuje se do kraja augusta 2021. godine ili do početka naredne školske godine.

Posebnu zahvalnost zašto što je prepoznao ovaj strateški projekat, općinskom načelniku Midhatu Husiću, lokalnoj zajednici i predstavnicima Bauma, izrazio je direktor Osnovne škole „Banovići“ Admir Modrić. On je istakao da je ovaj projekat veoma značajan za učenike ove škole ali i cijelu lokalnu zajednicu.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”4″ column_spacing=”” gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/11/Dogovorena-implementacija-sporazuma-u-okviru-projekta-Srcem-za-teren.jpg” image_id=”9302″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/11/Potpisivanje-sporazuma-o-koristenju-sportskog-poligona-2.jpg” image_id=”9304″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/11/Potpisivanje-sporazuma-o-koristenju-sportskog-poligona.jpg” image_id=”9305″ link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2020/11/Midhat-Husic-nacelnik-Opcine-Banovici.jpg” image_id=”9303″ link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *