Izgradnjom novog kružnog toka riješeni mnogi problemi

Povećanje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, ubrzan promet i rješenje odvodnje površinskih voda samo su neke prednosti stvorene izgradnjom još jednog  kružnog toga na području opštine Bnaovići.

Kružni tok na regionalnom putu R-469 Ribnica-Banovići, na raskrsnici ulica Patriotske lige, 119. Mbbr., Radnička i Rasadnik realizovala je Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona u saradnji sa lokalnom zajednicom.

– Ukupna finansijska vrijednost drugog kružnog toka implemetiranog na području opštine Banovići iznosi 400 hiljada konvertibilnih maraka i ovo je jedna od najvećih investicija koja je okončana u ovoj godini, – navode u Službi za prostorno uređenje, planiranje, razvoj i poduzetništvo Općine Banovići.

Uskoro izgradnja još jednog kružnog toka

U Direkciji cesta TK navode da se uskoro može očekivati i početak izgradnje još jednog kružnog toka na istoj regionalnoj cesti, u blizini nedavno okončanog projekta, te da će se na efikasan i moderan način riješiti odvajanje za najposjećenija izletišta na području Tuzlanskog kantona a to su Mačkovac i Zlača, te mjesnu zajednicu Repnik na području Banovića.

Ovo je nastavak pozitivne saradnje Općine Banovići i Direkcije cesta TK koji se ogleda u implemetaciji infrsatrukturnih projekata i doprinosi značajnim poboljšanjima uslova života na ovim prostorima.

Pored ovih projekata koji se implementiraju u saradnji sa Direkcijom cesta TK, Općina Banovići je svojim Budžetom za 2019. godinu planirala milion konvertibilnih maraka za kapitalna ulaganja od čega 420 hiljada KM za šest dionica putne infrastrukture. Dvije planirane dionice su završene, te se očekuje implemntacija i preostale četiri u skorije vrijeme.

Fokus kapitalnih investicija u 2019. godini je izgradnja neophodne infrastrukture u Poslovnoj zoni – Sadnice sa akcentom na izgradnji vodovodne i kanalizacione, navode u nadležnoj općinskoj službi.

[fusion_gallery layout=”” picture_size=”fixed” columns=”” column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/07/Kružni-tok-Ribnica-Banovići-1.jpg” image_id=”5457|full” link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/07/Kružni-tok-Ribnica-Banovići-2.jpg” image_id=”5458|full” link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/07/Kružni-tok-Ribnica-Banovići-3.jpg” image_id=”5459|full” link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/07/Kružni-tok-Ribnica-Banovići-4.jpg” image_id=”5460|full” link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://banovici.gov.ba/wp-content/uploads/2019/07/Kružni-tok-Ribnica-Banovići-5.jpg” image_id=”5461|full” link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *