Javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2018. godinu

U organizaciji Službe za budžet, finansije i inspekcijske poslove općini Banovići, održana je Javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine, za 2018. godinu. Ućešće su uzeli: predstavnici mjesnih zajednica, javnih ustanova, nevladinih organizacijia, te boračkih udruženja i sportskih klubova.

Učesnici javne rasprave pohvalili su predloženi budžet Općine za narednu godinu, te iznijeli niz prijedloga i sugestija. Prije svega upućeno je nekoliko inicijativa: da se sportski klubovi i nevladine organizacije oslobode plaćanja taksi za ovjeravanje dokumenata; da se planiraju sredstva za stipendiranje vrhunskih sportista, za rad udruženja mladih i finansijski podrže tradicionalne manifestacije, koje se održavaju duže od 10 godina.

Sve primjedbe, prijedlozi i sugestije sa javne rasprave razmatrat će se prilikom izrade prijedloga budžeta Općine za 2018.godinu.

Podsjećamo, Nacrt budžeta općinem Banovići za narednu godinu, u iznosu od 11 miliona 965 hiljada i 310 konvertibilnih maraka usvojen je na 11. redovnoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj 28. novembra.

[fusion_gallery image_ids=”3410,3409,3408″ layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”10″ hover_type=”zoomin” lightbox=”yes” lightbox_content=”titles” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_gallery]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *