Kabinet – Ubrzano raditi na obezbijeđenju projektne dokumentacije za nekoliko projekata

O aktuelnim pitanjima iz domena rada organa uprave, saradnji sa ministarstvima, pripremi prijedloga budžeta za 2021. godinu i drugim tekućim pitanjima, razgovarano je danas na redovnom radnom sastanku općinskog načelnika dr. Bege Gutića sa rukovodiocima općinskih službi i drugih općinskih organa.

Plan i program rada Općinskog načelnika i općinskog organa uprave za 2021. godinu usvojen je na prethodnoj sjednici Općinskog vijeća i on treba biti praćen od strane službi, ali isto tako treba što prije Vijeću dostaviti ono što je propušteno u januaru, odnosno do momenta usvajanja, naglašeno je na radnom sastanku.

Načelnik je kazao da je u prethodnom periodu razgovarao sa federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramiće, koji je izrazio spremnost da pomogne Općini Banovići po dva osnova; jedan je projekat CEB II koji se odnosi na izgradnju stambenih jedinica s ciljem zatvaranja kolektivnih centara i obezbjeđenja alterantivnog smještaja, a drugi se odnosi na izgradnju puta na dionici Seona – Orahovica, koji povezuje općine Banovići i Lukavac. Za projekat CEB II mora se ubrzati obezbjeđenje neophodne proktne dokumentacije, a sa drugim projekat treba na vrijeme aplicirati, kako bi se uspjela obezbijediti neophodna sredstva za realizaciju.

Takođe, razgovarano je o načinima uređenja kafilerijskih poslova, pijačnog prostora, obezbjeđenju boljih uslova za rad vatrogasaca i drugim tekućim pitanjima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *