Kantonalno takmičenje iz matematike održano u Banovićima

Osnovna škola “Banovići” u subotu 27. marta 2021. godine bila je domaćin kantonalnog takmičenja iz matematike za učenike od šestog do devetog razreda osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona. Takmičenje je otvorio općinski načelnik dr. Bego Gutić, te ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što se takmičenje održalo u Banovićima.

Na takmičenju je učestvovalo preko 150 učenika u pratnji nastavnika iz svih trinaest općina Tuzlanskog katona. Domaćini takmičenja su istakli da je uprkos otežanim  eidemiološkim uslovima takmičenje održano u najboljem redu, te da su ispoštovane sve higijesnko epidemiološke mjere.

Najuspješniji takmiačari kvalifikovali su na viši nivo takmičenja. Najuspješniji matematičari bili su: iz reda učenika VI razreda Hadi Ćurtović iz O.Š. “Kalesija”, Edna Taletović iz O.Š. “Musa-Ćazim Ćatić” Gradačac i Faris Suljić iz O.Š. “Prva osnovna škola” Srebrenik, iz reda učenika VII razreda najbolja je bila Lana Žepić iz O.Š. “Sveti Franjo” Tuzla, iz reda učenika VII razreda najbolja je bila Nora Barić iz O.Š. “Ivan Goran Kovačić” Gradačac, dok su iz reda učenika IX razreda maksimalan broj bodova osvojila četiri učenika i to, Dalila Husanović i Senada Zaketović iz O.Š. “H. Kikić” Gračanica, te Lejla Baturić iz O.Š. “Musa-Ćazim Ćatić” Gradačac i Muhamed Numanović iz O.Š.” Prva osnovna škola Živinice” Živinice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *